Hypnosepraktijk Choice, Change & Power

Reiki

Het woord Reiki betekent 'universele levensenergie', welke onder andere door menselijke aanraking wordt overgedragen. Men ervaart Reiki veelal als een simpele, doch effectieve genezingsmethode. Tijdens de therapie worden de energiekanalen geopend waardoor de patiënt in staat is om weer (levens)energie te ontvangen. Deze levensenergie stimuleert het zelfgenezend vermogen van mens en dier.


De ontwikkeling van Reiki


Reiki werd herontdekt en verder ontwikkeld door Dr. Mikao Usui, hij werd geboren op 15 augustus 1865 in Japan in het dorpje Taniai in het Yamagata district in de Gifuprefectuur. Deze prefectuur ligt nabij het huidige Nagoya. Hij studeerde in zijn jonge jaren in de boeddhistische Tendai-tempel op de heilige berg Kurama ten noorden van Kyoto. Een van de onderdelen waarmee hij in aanraking kwam is Kiko. Dit is de Japanse variant van Qi Gong, een reeks oefeningen die door middel van meditatie, ademhalingstechnieken en langzame bewegingen de gezondheid verbeteren. Daarbij concentreert men zich op de ontwikkeling en toepassing van Ki of Chi, de levensenergie, waartoe ook de geneesmethoden van het handopleggen behoren.

Geschiedenis van reiki

Via Hayashi kwam de Reiki naar het westen. Hij wijdde onder andere een Hawaiiaanse dame in, Hawayo Takata, die het systeem mee nam naar Hawaï. Hawayo Takata werd volledig ingewijd in de energieën van Reiki, maar heeft van Hayashi enkel de symbolen van de drie Reikigraden meegekregen. Zij heeft 22 Reikimasters ingewijd. Zij deed dit heel intuïtief, waardoor de 22 masters verschillend werden geïnitieerd.

De Reiki die naar Europa is gebracht is de Reiki zoals Phyllis Lei Furumoto het van Takata heeft doorgekregen. Ook is er een stroming van Barbara Weber Ray, die het weer op een andere manier heeft gekregen van Hawayo Takata, dit systeem is hier niet zo bekend. De Reiki uit het Tera-Maitm healing systeem is via de lijn van Takata en Iris Ishikuro aan Kathleen Milner doorgegeven.

Kathleen Milner en Reiki

Kathleen Milner heeft zich er op gericht om alle kennis over healingsenergieën weer bij elkaar te brengen. Op haar zoektocht heeft zij een aantal Reikisymbolen weer toe kunnen voegen aan het Reiki­systeem en heeft zij ook de symbolen van de elementen terug­ gevonden.


Van alle healingsenergieën heeft Milner een apart systeem gemaakt, waarvan Reiki deel uitmaakt.

De universele energie bestaat uit de vier elementen; vuur, aarde, lucht en water.

Waarvan Reiki het element aarde is, vuur heet Sakara, lucht Angelic light en water Sophi‑El.


Reiki is de basis en vertegenwoordigt het element aarde.

Vanuit Reiki heb je de mogelijkheid om ook verbonden te worden met de andere elementen en healingstromingen.
Het hele systeem wordt Tera-Maitm genoemd.

Het systeem is getrademarked, zodat je er altijd zeker van bent dat je door een Tera-Maitm master op de juiste manier wordt ingewijd, zoals Kathleen Milner het heeft doorgegeven.

Elke master die inwijdt in de lijn van Tera-Maitm, werkt volgens dezelfde procedure en met dezelfde symbolen zodat er eenduidigheid ontstaat. Zo hopen Kathleen Milner en de masters van Tera-Maitm het systeem transparant te houden.

Ook willen zij alles wat in de toekomst nog bekend wordt of herontdekt, door blijven geven aan cursisten.

Ieder onderdeel van het systeem is een volledig afgerond geheel. Ieder kan voor zichzelf kiezen hoever hij wil groeien, of waar hij/zij zijn accenten wil leggen op zijn weg van groei en healing.


Heb je interesse in een behandeling of cursus cq inwijding, neem dan contact met me op. 


Kosten:
Behandeling €35,-
Reiki 1 Cursus €175,-

Reiki 2 Cursus €275,-

Reiki 3 Cursus €950,-

Choice, Change & Power

Wil jij afscheid nemen van ongewenst gedrag? Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden!

2018 © Choice, Change & Power
info@hypnosechoicechangepower.nl

06 429 17 817

Privacy Policy

Algemene Voorwaarden