Hoe krachtig is een beslissing

Vorige maand werd mij echt duidelijk wat een beslissing met je kan doen.

Ik had een workshop Iakido ontmoet hypnose. We moesten daar een oefening doen, een persoon liep door en de ander moest die persoon tegen houden, dit was een krachtmeting. Daarna moesten we de oefening nog een keer doen maar dan om het besluit te nemen om hoe dan ook door te lopen, dan is er van krachtmeting geen sprake meer, dan ga je! Dit was een aparte gewaarwording wat zo’n mindset met je kan doen. En toch kwam het me bekend voor, mijn gedachten gingen naar enkele jaren geleden, ik was moe en lusteloos en had wat overgewicht. Telkens bedacht ik “ik moet hier echt iets aan doen, als de vakantie voorbij is….” Vakantie was voorbij, toen was het “na dat leuke feest”  was weer voorbij en was er weer een andere happening die ik nog even af wilde wachten en dat ging zo maar door. Tot het moment dat ik op een super leuk feest zat tenminste als ik er van kon genieten. Terwijl iedereen aan het dansen was had ik moeite om plezier te maken en moest ik alles uit de kast halen om een beetje mee te doen want ik was moe en lusteloos, ik kon wel huilen! Daar nam ik rigoureus de beslissing, dit is niet wat ik wil, NU ga ik hier iets aan doen. Na deze beslissing kwam ook de juiste dingen op mijn pad bijvoorbeeld een proefabonnement van de sportschool. Ik ben begin december net voor de feestdagen heb ik mijn beslissing door gezet, en weet je ik heb er niets mee geleden, namelijk omdat ik niets op hoefde te geven. Ik bleef een levensgenieter maar dan op een iets andere manier, nog sterker, ik geniet juist intenser. Deze beslissing heeft mij meer gebracht dan een slanker lichaam en meer energie, het heeft mijn namelijk het heft in eigen handen van mijn eigen leven weer terug gegeven en dat heeft mij heel veel gebracht. Dit uitstel gedrag zien we vaak bij vele terug komen, een angst om iets te moeten opgeven, een angst om iets te verliezen. Niet in het oog hebben dat het je ook veel en mooiere dingen kan opleveren.  Dus als jij iets verandert wil zien in je leven, wacht dan niet maar neem NU de beslissing!